Férjek és Apák Konferenciák

dpm_ferjek_apak_0.jpg
"FÉRJEK ÉS APÁK KONFERENCIA" , 2017.OKTÓBER 21, MISKOLC, MITISZK Díszterme, "FÉRJEK & APÁK KETTŐ" - Gyakorlati tanácsok férfiaknak. 2017. DECEMBER 9, Kazincbarcika, MPE Élet Gyülekezete

Néhány éve a Pozsonyban tartott DPM FNO konferencián fogalmazódott meg bennünk a vágy arra, ha Derek „Férjek és apák” könyvét egyszer sajtó alá rendezzük, akkor egy konferenciával együtt kellene elindítanunk. Milyen jó lenne bátorítást adni a férfiaknak, hogy e gyorsan változó világban és romló értékrendek közepette is elkötelezettek legyenek feleségük, és gyermekeik felé.

0_dpm_ferjek_apak.jpg

A DPM Magyarország mellett a miskolci Olajfák Gyülekezet és a Mezőkövesdi Gyülekezet, valamint a Logos Főiskola és Alapítvány is támogatta a rendezvényt. Előadóink Gönczi Zsolt lelkipásztor, Verebélyi Tibor lelkész, Perjesi István lelkipásztor, valamint Budai Zsolt lelkipásztor voltak, akik maguk is mind gyakorló férjek, apák és nagyapák, sőt szívükben felelősséget éreznek a mai és a következő generációk férfiaiért, hogy ők is felfedezzék életük nagy kiváltságát; hogy Istennel sikeres családokat építsenek és vezessenek.

dpm_ferjek_apak_6.jpg

Mi is örömmel csatlakoztunk, és vettük ki a részünket ebben a sokaknak sorsformáló lehetőségből. Derek maga is hitte, hogy a társadalom alapja a család, aminek a sikere, stabilitása a férfiakon múlik. Mi erre az összejövetelre időzítjük Derek Prince nagy sikerű könyvét: FÉRJEK ÉS APÁK - magyarországi megjelenését.

dpm_ferjek_apak_8.jpg 

Hisszük, hogy az igazságot tanítani kell. Mintahogyan minden mást is tanulnunk kell. Nem úgy születtünk, hogy tudnánk mi a helyes és mi a jó, és ha tudjuk is erő kell a jót választani. Az igazán odaszánt és csodás apákat is meglepheti Derek egy-egy gondolata, hogy lehetünk meg jobb férjek és apák - családunk javára.
„Amikor a férfiak megértik kulcsszerepüket ebben a világban, akkor újra lelkesek lesznek Isten terve iránt, és elköteleződnek azok felé az értékek felé, amit maga Isten mutatott nekik. A férfiaknak dolguk van a családban és nem csak az, hogy „materiális apák” legyenek, érzelmileg leszakadva a családtól, és csak annak élve, hogy megteremteni igyekeznek a biztonságot, amit ők sokan szívből, és tettből megtesznek. Azért apák, hogy közel legyenek fiaikhoz, minták, sőt példák legyenek. Így arra gondoltunk, hogy jó lenne ezt tisztázni, mi is a célja a férfiak életének, mi az a nagyszerű dolog, amit Isten belehelyezett a férfiakba, hogy ők határozottak és bátrak legyenek, hogy hittel szemléljék a jövőt.” – mondta Budai Zsolt, az Olajfák Baptista Gyülekezet lelkipásztora.

dpm_ferjek_apak_3.jpg 

"Ha a férfiak, a férjek és az apák, a helyükön vannak, akkor a feleségek és a gyerekek is a helyükre kerülnek – Perjesi István, az Agapé Gyülekezetek vezető pásztora. Vannak különálló szerepei a férfiasságnak, de ami közös az, hogy ha mindez bibliai alapon működik, akkor életképes. Működőképesek akkor a férjek, működőképesek akkor az apák, és a különböző szerepköröket akkor jól élik meg. A férfiak keresik a helyüket a 21. században, és nem igazán vannak a helyükön. Ennek a mostani konferenciának is az a lényege, hogy beszéljünk erről, mert szeretnénk, hogy Isten tervében elfoglalják a helyüket, mert hiszem azt, hogy ha ők a helyükön vannak, akkor minden más, ami lényegében hozzájuk kell, hogy igazodjon, az igazodni fog.”

dpm_ferjek_apak_5.jpg
„Fantasztikus alkalom volt! Nagyon örültem, hogy ott lehettem, mert rengeteget tanultam és sok dolog fontosságára világított rá. Remélem lesz folytatása, mert nagy szükségét érzem ennek a korosztályom részére is! Szerintem hiányzik ez a fajta tudás teljessége a mai fiatalokból, így belőlem is pedig lennének bőven jelentkezők rá. Nagyon áldott alkalom volt, örömmel voltam részese.” K. B.

dpm_ferjek_apak_7.jpg

„Ajánlom feleségeknek és anyáknak is, engem sok mindenben ráébresztett, hogy Isten hogyan gondolkodik a házasságról, a családról, a gyermekekhez viszonyulásról. Bizony sok mindenben magamra ismertem, amiben változnom kellene.” GYI

„Szeretném megköszönni a meghívást a konferenciára. Nagyon áldásos volt a tanításokat hallgatni. Sok gondolat azóta is rezonál bennem. Ill. hálás vagyok azért is, hogy megismertetted velem Derek Prince könyveit. Sztereotípiák éltek bennem vele kapcsolatban, ám most néhány könyvét olvasva (Férjek és apák, Élni mint Só és világosság, Zsoltár elmélkedések) ez a kép változott bennem, örömmel olvasom. A Férjek és apákból néhány plusz példányt majd szeretnék beszerezni néhány férfitestvér számára is.” TSK

 

 

Tagek: Férjek , Apák , Férfiak , Család , Felelősség , Életcél , Házasság , Szövetség , Atyaság , Tisztelet , Megbecsülés