Ruth-ra emlékezve

Miután sok hétig küzdött a testét megtámadó fertőzés ellen, 1998. december 29-én, jeruzsálemi idő szerint este nyolckor, héber dicsőítő énekek lágy dallamainak kíséretében Ruth Prince átlépett Jézus jelenlétébe.  

A családtagok és barátok december 31-én, csütörtök reggel találkoztak Jeruzsálem óvárosában, a Krisztus Gyülekezetében, hogy utolsó búcsút vegyenek Ruth-tól, és vigasztalják Dereket, aki Ruth életének hatására emlékezve megindító módon magasztalta fel elhunyt feleségét. Dereknek békessége volt abban, ahogyan az Úr kiválasztotta Ruth hazatérésének időpontját, és hálát adott Istennek a hűségéért és szeretetéért, ami kiáradt a szenteken keresztül.

Noha azért jöttek oda emberek, hogy emeljék és támogassák Dereket, végül erős és érett hitével ő támogatta a jelenlévőket. A búcsúztatás után Ruth-ot Jeruzsálemben temették el.

Megemlékezéseket tartottak 1999. február 6-án Londonban, és február 13-án Charlotte-ban, az Egyesült Államok Észak-Karolina államában.

Húsz éves házasságuk alatt Ruth hűségesen szolgálta Dereket minden elképzelhető módon. Egyszer Ruth azt mondta: Azt csinálom, amire Isten teremtett. Az Úr azért teremtette az asszonyt, hogy a férfi segítője legyen. Óriási kiváltságnak tartom, hogy segíteni tudok a férjemnek Istentől kapott elhívása betöltésében.”

Hiányozni fognak Ruth imái és munkálkodása a szolgálatban.